Skip to main content
View All Projects > Warwick Visitors Parking Garage

Warwick Visitors Parking Garage

Wallkill, NY
Share
share

Client

Watchtower Bible and Tract Society of New York

Project Team

Robert Weissenborn, RA


Services

  • Structural Design – New Construction
  • Architectural Design
  • Functional Design
  • Value Engineering

Watchtower Bible and Tract Society of New York relocated their world headquarters building from Brooklyn, NY to a larger and more serene setting in Wallkill, NY. Included as part of the master plan for development is a 300-space parking garage that is benched into the sloping topography of the rocky site. Placed at the entryway to the main complex, a garage was designed to limit the exposure of the facility at the gateway by incorporating a green roof design at rooftop level of the garage, which equated to grade level of the gateway area.

O&S Associates provided architectural, structural, and MEP design for this parking garage. The three level garage is a precast concrete structure with architectural precast facades. Utilizing architectural precast panels, O&S Associates was able to match the proposed complex fa├žade color schemes while complementing the green space in which the facility was placed. With three sides if the facility either fully or partially blocked by topography, O&S Associates was able to design the garage as an Open Parking Structure keeping the project within budget.